Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι Ευρωπαϊκές περιπέτειες του Σαμαρά: Σαν τη μύγα μες στο γάλα


Όταν φωνές εντός (και εκτός) της ΝΔ «χτυπούσαν» καμπανάκια προς την ηγεσία του κόμματος και το περιβάλλον της, ότι το «Όχι σε όλα» και ο κομματισμός του κ. Σαμαρά όχι μόνο δεν βοηθά τη θέση της Ελλάδας ...
(που είναι και το σημαντικότερο), αλλά και απομονώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα της Ε.Ε., αυτοί... ανακαλούσαν την αλήστου μνήμης στάση του τότε αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης στο θέμα του Σκοπιανού (με τα γνωστά σε όλους μας, σήμερα, αποτελέσματα). Τώρα, ο κ. Σαμαράς γυρίζει την Ευρώπη, προσπαθώντας, λέει, να εξηγήσει τους λόγους του ΌΧΙ του. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πιο ευχάριστο ταξίδι που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Δεν είναι και λίγο να σε στήνουν στο τοίχο και να σου τα «ψέλνουν» ενοχλημένοι οι (κεντροδεξιοί) ηγέτες της Ε.Ε. (Μπαρόζο, Φιγιόν κ.α.), προσπαθώντας να σου εξηγήσουν ότι ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει η Ελλάδα είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό Εθνικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής κρίσης.
Όχι συναίνεση και «λευκές επιταγές» στην αποτυχημένη κυβέρνηση, αλλά συνεννόηση σε ορισμένα βασικά σημεία, για να στείλει η χώρα τα σωστά μηνύματα εκεί που πρέπει.
Αντ’ αυτού, ο κ. Σαμαράς απλά συνεχίζει ν’ απομονώνει το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας από την Ευρώπη και να θέτει σε κίνδυνο τη ΝΔ ακόμα και αποπομπής της από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Έξοχα!
http://newssharkgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...