Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Λουτρό αίματος στη Λιβύη


Σκληρές μάχες στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους
Οι σκληρές μάχες που έγιναν σήμερα ανάμεσα στα στρατεύματα του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και των δυνάμεων των εξεγερμένων στην περιοχή της Μιζουράτα, στοίχισαν τη ζωή σε 9 ανθρώπους και ακόμα 51 τραυματίστηκαν. Οι πιστές δυνάμεις στον Μουαμάρ Καντάφι βομβάρδισαν με βαρύ πυροβολικό τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, την περιοχή της Νταφνιέχ, στη δυτική είσοδο του θύλακα της Μιζουράτα που ελέγχεται από τους εξεγερμένους οι οποίοι απήντησαν.

Σύμφωνα με τους εξεγερμένους ο βομβαρδισμός και οι μάχες «στοίχισαν τη ζωή σε εννέα άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 51, ανταρτών και αμάχων. Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση».

Ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών Αμπντελάτι αλ Ομπειντί δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς στη Λιβύη είναι «έτοιμο για ειρήνη και για πόλεμο» και πρόσθεσε: «Έχουμε δηλώσει την επιθυμία μας για ειρήνη στη Λιβύη από την αρχή. Κανείς δεν άκουσε. Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, είμαστε εδώ: στη γη μας ενωμένοι, μαζί με τον ηγέτη μας (Καντάφι). Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη και έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και την τιμή μας».

Επιπλέον ο Ομπειντί καταδίκασε την «αδικαιολόγητη» αεροπορική επιδρομή κατά μιας κατοικημένης περιοχής, που προκάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, εννέα νεκρούς ,άμαχους ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και 18 τραυματίες, σύμφωνα με το καθεστώς.

Τέλος ο Ομπειντί καταλήγοντας έκανε την εκτίμηση ότι οι «εσκεμμένοι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών είναι μια άμεση έκκληση προς όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και σε όλους τους μουσουλμάνους να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο τζιχάντ εναντίον της καταπιεστικής και εγκληματικής Δύσης, ώστε να μην επιτραπεί σε εγκληματικές οργανώσεις όπως το ΝΑΤΟ να αποφασίζουν για το μέλλον των ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών».

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...