Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Τα 10 πιο επικύνδυνα χημικά στο σπίτι…


Όταν αναφέρονται επικίνδυνες χημικές ουσίες, οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται την Χημεία, πιθανότατα στο γυμνάσιο.
Ωστόσο, οι πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες είναι αυτές που συναντάμε καθημερινά, συνειδητά ή ασυνείδητα. Μερικές μπορεί να είναι επικίνδυνες για εσάς, ακόμη και χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, πιθανώς πωλούνται ως αβλαβείς χημικές ουσίες οικιακής χρήσης.
1. ΑΡΩΜΑΤΑ

Οι διαφημίσεις μερικές φόρες λένε ψέματα σε σας, τα αποσμητικά χώρου μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές στην αναπνευστικό σύστημα και η ικανότητα όσφρησης μέσω ρινικών διόδων απενεργοποίειται. Έχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως η φαινόλη που επιφέρει κώμα, σπασμούς, κυκλοφορική καταπληξία και θάνατο. Επίσης, περιέχουν φορμαλδεΰδη.

2. Αμμωνία

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αυτό, αλλά η αμμωνία είναι τόσο ασταθείς που έχει την ικανότητα να προκαλεί μόνιμη ζημιά στο δέρμα σας, του αναπνευστικού συστήματος και της όρασης.

3. Απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων

Όχι άσχημα συναισθήματα, αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν χλώριο σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, η νούμερο ένα χημική δηλητηρίαση για τα παιδιά στο σπίτι σας.

4. Λευκαντικό

Αυτό βρίσκεται επίσης στο σπίτι και είναι πολύ διαβρωτικό, είναι επικίνδυνη για την αναπνευστική οδό, τα μάτια και το δέρμα. Για χάρη της οικογένειάς σας, τη ζωή και τη λογικότητά σας ποτέ μην δημιουργείται μίγμα με αμμωνία και χλωρίνη,εκτός αν ψάχνετε για εξαιρετικές αναθυμιάσεις για απόπειρα αυτοκτονίας σας.

5. Σαμπουάν χαλιών

Έχουν πολύ τοξικές ουσίες και συστατικά, όπως το τετραχλωραιθυλένιο καρκινογόνος ουσία, που προκαλεί συνολική ζημία στο νευρικό σύστημα, τα νεφρά και το συκώτι, καθώς και αμμωνίου υδροξείδιο μία από τα χειρότερα διαβρωτικά που προκαλεί ερεθισμό στην αναπνευστική μετάβαση, το δέρμα και τα μάτια .

6. Έπιπλα Πολωνικά

Εάν έχετε αυτό στο σπίτι σας, γνωρίζετε ότι προκαλεί καρκίνο του δέρματος και είνια πολύ εύφλεκτο. Δεδομένου ότι η φαινόλη είναι ένα από τα συστατικά, είναι μια τοξική χημική ουσία απορροφάται εύκολα από το δέρμα σας.

7. Καθαριστικά αποχέτευσης

Έχουν χημικές ουσίες, όπως η αλυσίβα που θα κάψει τα μάτια σας, το δέρμα , το στομάχι και τον οισοφάγο. Άλλα συστατικά είναι το υδροχλωρικό οξύ,που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα και είναι πολύ διαβρωτικό οξύ και επικίνδυνα για τα μάτια, το πεπτικό σύστημα,τα νεφρά και το συκώτι .

8. Προϊόντα Πλυντήριο ρούχων

Μερικά περιέχουν ασβέστιο ή υποχλωριώδες νάτριο, που ερεθίζει το δέρμα και είναι επίσης πολύ διαβρωτικό. Μόλις εκτεθεί σε μια σειρά από άλλα αέρια,το χλώριο απελευθερώνονται χημικές ουσίες που και είναι απόλυτα διαβολικές.

9. Καθαριστικά φούρνου

Αυτά έχουν υδροξείδιο του νατρίου είναι κοινώς γνωστό ως αλυσίβα και δεν μπορεί να είναι υγιής. Είναι μια βασική ουσία που χρησιμοποιείται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

10. Αντιβακτηριακό Καθαριστικά

Περιορίστε την ουσία triclosan, ήδη συνδέεται με βλάβες στο ήπαρ, απορροφάται εύκολα μέσω του δέρματος.
http://universitas.gr/,tromaktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...