Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αλβανός Ισλαμιστής Μέλος της Αλ Κάιντα


Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο που ζει στην Νέα Υόρκη, έχει ταξιδεύσει σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εκπαιδεύσει εξτρεμιστικές ομάδες της Αλ Κάιντα για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να πεθάνει ως μάρτυρας για το Ισλάμ.

Αυτό ήταν το κατηγορητήριο της αμερικανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας που άσκησε ποινική δίωξη κατά του 23χρονου Kaziu Betim, αλβανικής καταγωγής, αμερικανού πολίτη, που συνελήφθη το 2009 που είχε σκοπό να σκοτώσει αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τα Βαλκάνια, μετά από ειδική εκπαίδευση που είχε περάσει από την Αλ Κάιντα.

«Η Αλ Κάιντα και άλλες ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν ζητήσει την ανάληψη δράσης», δήλωσε ο αναπληρωτής Seth Ducharme κατά την έναρξη της δικαστικής επιχειρηματολογίας. «Και ο Kaziu Betim είχε ανταποκριθεί θετικά σε αυτήν την πρόσκληση», δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

«Στην έρευνα που διενεργήσαμε στον υπολογιστή του Kaziu Betim ανακαλύψαμε βίντεο στο οποίο είχαν καταγραφεί όλες οι διαλέξεις των μαχητών της Αλ Κάιντα και επίσης βίντεο με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Ducharme. Ανέφερε επίσης μια σειρά ηλεκτρονικών επικοινωνιών μέσω e mail και κοινωνικών δικτύων που επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα του θέματος.

Στις θέσεις αυτές αντέδρασε ο δικηγόρος υπεράσπισης του Αλβανού, που δήλωσε ότι όλα αυτά πρόκειται για ένα αστείο του κατηγορουμένου και υπερασπίστηκε την αθωότητά του.

Στον Αλβανό χρεώνεται το γεγονός ότι το 2009 μετέβη αεροπορικώς στο Κάιρο και ζήτησε να έρθει σε επαφή με πακιστανούς μαχητές. Σύμφωνα με πληροφορίες που κατατέθηκαν, ο Kaziu ζήτησε να ενταχθεί στην ομάδα Αλ – Σαμπάμπ , μια οργάνωση που υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα.Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες του FBI, που συνέλεξε από τα ταξιδιωτικά γραφεία, θεωρήθηκε ύποπτος και κατόπιν συνεργασίας με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνελήφθη.
greeknation.blogspot.com

Πηγή: http://www.releasegreece.com/2011/07/blog-post_5720.html#ixzz1SMQcsHaF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...