Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Όσο περισσότερα βλέπουμε, τόσο περισσότερα τρώμε

Οι μεγάλες μερίδες μας προδιαθέτουν να φάμε περισσότερο. Έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που έχουν μπροστά τους μεγάλες ποσότητες τροφής, καταναλώνουν περισσότερο απ’ όσο πραγματικά χρειάζονται. Ακόμη και ένα μικρό παιδί επηρεάζεται από την ποσότητα της τροφής. 

Η έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Cornell θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια αποτελεσματική στρατηγική για τα υπέρβαρα άτομα που θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες που παίρνουν από τη διατροφή τους.

Αφήνοντας λιγότερα πιάτα με τρόφιμα στο τραπέζι, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ξαναγεμίσουμε το πιάτο μας.

«Πολύ απλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση στην οποία ισχύει η αρχή «ό, τι δεν είναι μπροστά στα μάτια μας, δεν είναι και στο μυαλό μας»», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Brian Wansink. «Όταν κρατήσαμε τα πιάτα μακριά από το τραπέζι, παρατηρήσαμε ότι οι γυναίκες κατανάλωσαν 20 % λιγότερες θερμίδες. Πιο εντυπωσιακή ήταν η διαφορά για τους άνδρες, που πήραν 29 % λιγότερες θερμίδες». 

Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν: 


* Περιορίστε τις μερίδες που βάζετε στο πιάτο σας 


* Σερβιριστείτε απευθείας από την κουζίνα και μην τοποθετείτε όλο το φαγητό σε πιατέλα στη μέση του τραπεζιού. 


* Τρώτε αργά, απολαμβάνοντας το άρωμα και τη γεύση του φαγητού. Έτσι θα αποφύγετε να φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, μέχρι να επέλθει το αίσθημα κορεσμού.
* Μην τρώτε ποτέ π.χ. τα γλυκά από το κουτί. Είναι προτιμότερο να τα βάζετε σε πιάτο, ώστε να μην χάνεται τον έλεγχο. 


Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...