Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

"Δειλός ο Έλληνας δολοφόνος του νεαρού στη Ζάκυνθο"


Η ομολογουμένως άγρια δολοφονία του Βρετανού νεαρού από τον ταξιτζή στη Ζάκυνθο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία. Εφημερίδες δίνουν διαφορετική κατεύθυνση στην ενημέρωσή τους με προσωπικά σχόλια για το δράστη Στέλιος Μπαμιατζής
Υιοθετώντας άκρως επικριτικά, ακόμα και επιθετικά σχόλια, η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" παρουσιάζει, με το δικό της όμως τρόπο, εκτενές ρεπορτάζ για τη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα στη Ζάκυνθο.
Έχοντας ως τίτλο "Ο δειλός ‘Ελληνας δολοφόνος ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν Βρετανό έφηβο, κρύβει το πρόσωπό του", η εφημερίδα όχι μόνο δημοσιοποιεί το όνομα του δράστη, αλλά εμφανίζει και φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως "ψυχασθενή δολοφόνο".
Για του λόγου το αληθές, ως επιχείρημα δημοσιεύει φωτογραφία του 21χρονου οδηγού όταν ήταν στρατιώτης, όπου ο νεαρός φωτογραφίζεται κρατώντας δύο τουφέκια.

 







Η λεζάντα της φωτογραφίας είναι η εξής:
"Οπλισμένος και επικίνδυνος. Ο 21χρονος Έλληνας οδηγός ταξί Σ.Μ. , φωτογραφίζεται με στολή παραλλαγής και κρατώντας δύο όπλα, σε φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο νεαρός αυτοκινητιστής είχε επιδείξει και στο παρελθόν προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε τουρίστες, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε ξυλοκοπήσει ιδιοκτήτη καταστήματος στη Ζάκυνθο, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΛΑΣ.
Ωστόσο, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, υπάρχουν πράγματι κάποιες μαρτυρίες ντόπιων, οι οποίες κάνουν λόγο για "ευέξαπτο" και "οξύθυμο" άντρα.

Τέλος, ο δημοσιογράφος της Daily Mail χαρακτηρίζει "γενναίο" τον 19χρονο Ρόμπερτ Σέβατζ, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον 21χρονο ταξιτζή.

http://news247.gr/ , tosokaki.blogspot.com

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...