Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση


Η εμμηνόπαυση μπορεί να σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στη ζωή των γυναικών αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να απομακρύνονται απ' όσα έως τότε έκαναν και να απομονώνονται. Αντιθέτως, τα καλύτερα χρόνια μπορεί να βρίσκονται μπροστά τους, καθώς πολλά από τα εμπόδια που μέχρι πρότινος περιόριζαν τις δραστηριότητές τους, έχουν πια χαθεί.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, παρότι το προσδόκιμο επιβίωσης έχει αυξηθεί, η ηλικία εκδήλωσης της εμμηνόπαυσης μετά βίας έχει αλλάξει λίγο τα τελευταία 2.300 χρόνια.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να είναι σωματικά ή ψυχολογικά και συνήθως διαρκούν τρία ή τέσσερα χρόνια. Η έντασή τους διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα. Μερικές μόλις που αντιλαμβάνονται ότι κάτι έχει αλλάξει στο σώμα τους, αλλά το 90% παρατηρούν πως έχουν εμφανή οξυθυμία, κόπωση και ήπια κατάθλιψη.

Λιγότερες από μία στις πέντε γυναίκες παρουσιάζουν σοβαρή μείωση της ερωτικής επιθυμίας. Σε άλλες όμως, αυξάνεται πάρα πολύ, καθώς αλλάζει η αναλογία των ορμονών στον οργανισμό τους.

Η πιο εμφανής σωματική συνέπεια της εμμηνόπαυσης είναι ότι οι βλεννογόνοι του κόλπου και της ουρήθρας γίνονται πιο λεπτοί και πιο ευάλωτοι στη φλεγμονή και στις λοιμώξεις.

Πηγή:Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...