Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Με iPad ο Γιώργος, ασορτί Αντώνης, τουρίστες και σάντουιτς


Όσο κρίσιμη κι αν είναι η ατζέντα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, άλλο τόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι και η “ατμόσφαιρα” που αναδύεται από την Ηρώδου Αττικού.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά την προσέλευσή τους, δεν “έδωσαν” κάποιο παραπολιτικό. Απλώς μπήκαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς δηλώσεις και, βεβαίως, χωρίς χαμόγελα.

Ωστόσο, υπάρχει μια σημειολογική λεπτομέρεια: Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκαν ασορτί με μαύρο κοστούμι και γραβάτα σε απόχρωση του κόκκινου, κάνοντας κάποιους να …αναρωτηθούν “λες να υπάρξει συναίνεση;”

Στο μπλε, αλλά πιο σκούρο από ό, τι συνήθως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κλασική εμφάνιση από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, πάντως, έδωσε τόνο μόδας φορώντας ροζ μπλούζα κάτω από τη μαύρη ζακέτα της. Με μαύρο κοστούμι και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βέβαια δεν φόρεσε γραβάτα και ο οποίος ήταν ο μόνος, μαζί με τον πρωθυπουργό που προσήλθε πεζός στη συνάντηση. Μπλου μπλακ κοστούμι αλλά με γραβάτα προς το γκρι ο Κάρολος Παπούλιας, ίσως για να θυμίζει την κατάσταση της οικονομίας.

Είναι δε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είναι λάτρης της νέας τεχνολογίας. Έτσι, όπως πληροφορούμαστε, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφάνισε στη διάρκεια της σύσκεψης με ένα iPad, πιάνοντας μάλιστα συζήτηση με την Αλέκα Παπαρήγα η οποία είχε μπροστά της το δικό της iPad, συζήτησαν για τις λειτουργίες του συγκεκριμένου gadget…

Καθώς η συνάντηση διάρκεσε ώρες, κάποια στιγμή γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι υπήρξε μια σχετική κινητικότητα γύρω από την αίθουσα και οι πληροφορίες έφεραν να έχουν ζητηθεί από την κουζίνα του Προεδρικού Μεγάρου κάποια σάντουιτς.

Κατά τα άλλα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο οι αστυνομικοί απομακρύνουν ανά τακτά διαστήματα τους περαστικούς που χαζεύουν, αφήνοντας μόνο συνεργεία και δημοσιογράφους. Παρόντες και εκπρόσωποι πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης, ενώ συχνά – πυκνά οι τουρίστες που παρακολουθούν τους Εύζωνες και την αλλαγή φρουράς μπαίνουν στον πειρασμό να τραβήξουν και κάποιες φωτογραφίες από το περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, μάλιστα, άνοιξαν και οι ομπρέλες, καθώς τα σύννεφα πύκνωσαν επικίνδυνα.
Και βεβαίως δεν έλειψαν και τα γιουχαϊσματα εποχούμενων - η Ηρώδου Αττικού έχει μείνει ανοικτή για τα αυτοκίνητα – οι οποίοι, στο κλίμα των συγκεντρώσεων των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις, τα έψαλλαν χοντρά , εξ αποστάσεως φυσικά, στους πολιτικούς αρχηγούς.



Πηγή:protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...