Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Από τον Τύρναβο στο... Old Trafford!


Η απίστευτη ιστορία του Χρήστου Αλεξίου
Πέρυσι έπαιζε στον Ατρόμητο Σπερχειάδας (ομάδα Δ΄ εθνικής), φέτος αγωνίστηκε στον Τύρναβο και στις 27 Ιουνίου θα βρεθεί στο Old Trafford για να δοκιμαστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 19χρονος επιθετικός, Χρήστος Αλεξίου, τον οποίο εντόπισαν σκάουτερ των Αγγλων στην ελληνική Football League 2, είναι η απόλυτη απάντηση στο «πόσο μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου σε λιγότερο από ένα χρόνο». Του Χρήστου Μουτσάκη

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γ. για τον γεννημένο στις 21/9/92, Χρήστο Αλεξίου, είναι επίσημο. Το πρωί της Τρίτης (17/5) έφτασε στα γραφεία του Τυρνάβου επίσημο έγγραφο από τους πρωταθλητές Αγγλίας, με το οποίο ζητούν την άδεια να μεταβεί ο ταλαντούχος επιθετικός στις 27 Ιουνίου στο Μάντσεστερ για να δοκιμαστεί. Η «SD» εντόπισε τον Αλεξίου στον Τύρναβο και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο νεαρός επιθετικός νιώθει όπως ακριβώς θα νιώθατε κι εσείς αν βρισκόσασταν στη θέση του. «Είναι μεγάλη ευτυχία αλλά και σπουδαία ευκαιρία για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία μου να τον καλεί η Μάντσεστερ για να τον δοκιμάσει», μάς είπε ο 19χρονος επιθετικός και του ζητήσαμε να μας εξιστορήσει το πώς έζησε αυτό που του συμβαίνει από την αρχή.

«Το πρωί όταν μου είπαν από την ομάδα ότι έφτασε έγγραφο από τη Μάντσεστερ για να πάω να δοκιμαστώ νόμιζα ότι μού έκαναν πλάκα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα ότι με παρακολουθούν άνθρωποι της Γιουνάιτεντ και μου ήταν αδιανόητο να σκεφτώ ότι μπορεί η Μάντσεστερ να θέλει να με δοκιμάσει. Οταν μου το είπε ο προπονητής μου, ο Μιχάλης Ζιώγας, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την πραγματικότητα. Από τη στιγμή που το συνειδητοποίησα ζω το όνειρο μου και το ότι θα πάω να δοκιμαστώ στη Αγγλία δεν το βλέπω μόνο σαν μια μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα είναι και εμπειρία το να βρίσκεσαι στο Old Trafford, αλλά ο δικός μου στόχος είναι να εξαντλήσω όσες πιθανότητες έχω για να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία».

Το προφανές στην περίπτωση του Χρήστου Αλεξίου, είναι ότι οι σκάουτερ της Μάντσεστερ είδαν στον 19χρονο επιθετικό ότι δεν κατάφεραν να διακρίνουν ελληνικοί σύλλογοι. Είδαν ταλέντο και προοπτική σε έναν εξελίξιμο παίκτη.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Λαμίας, από όπου είναι και η καταγωγή του. Πέρυσι ο Ατρόμητος Σπερχειάδας (με τον οποίο πέτυχε ένα γκολ) ήταν ένα μεγάλο βήμα γι΄ αυτόν. Ακόμη μεγαλύτερο βήμα ήταν η μεταγραφή του στον Τύρναβο, με τον οποίο φέτος είχε 8 συμμετοχές (τρεις βασικός) και ένα γκολ, με το οποίο στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Τύρναβος νίκησε τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, σε ένα παιχνίδι που το παρακολούθησαν ο Τόνι Σαβέφσκι, ο Γιώργος Κωστίκος και ο βοηθός του Σάκη Τσιώλη στον Αρη, Λάζαρος Κυριλίδης. Τώρα ήρθε το άλμα για το Μάντσεστερ στο «θέατρο των ονείρων».

Πηγή: sport-fm.gr,Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...